Kaspersky Lab yder MACsimal beskyttelse

Antivirus nyheder

Kaspersky Lab yder MACsimal beskyttelse

På trods af at antallet af sikkerhedstrusler mod Mac-computere stiger dag for dag, tror mange Mac-brugere stadig, at de er sikre, når de færdes på nettet uden it-sikkerhedsbeskyttelse. Det er de ikke, slår it-sikkerhedseksperten Kaspersky Lab fast og lancerer samtidig et nyt beskyttelsesprogram til Mac-computere KMAC 2011.

Hidtil har Mac-brugere følt sig sikre, når det kom til virusangreb og anden malware. Indstillingen har været, at Mac-computere var immune over for vira, eller at mængden af skadelig malware var så ubetydelig, at den ikke udgjorde nogen egentlig trussel. Desværre er virkeligheden i dag en anden. I 2009 blev der således registreret 34 nye malware-trusler til Mac OS. I 2010 steg dette tal til 175 – en stigning på over 500 pct., og den udvikling forventes at stige i takt med efterspørgslen på de populære computere. I alt talte Kaspersky Labs database i november 2010 mere end 1440 skadelige programmer rettet specifikt mod Mac OS.

”Mac-computeres popularitet stiger, og det samme gør mængden af skadelig software udviklet specifikt til Mac”, udtaler Patrick Mylund, it-sikkerhedsekspert fra Kaspersky Lab. ”Vores research tyder på, at de fleste Mac-brugere fortsat er uvidende herom, og derfor har de ikke de rette sikkerhedsforanstaltninger på plads til at beskytte deres egne computere, såvel som andre PC-brugere på deres netværk. Det nye KMAC-produkt er designet til at yde maksimal beskyttelse og sikkerhed med en brugerflade, der vil virke bekendt for Mac-brugere”.

Det er ikke kun malware designet specifikt til Mac, der udgør en trussel. De fleste brugere af Mac OS har i større eller mindre grad også kontakt til PC-brugere, hvad enten der udveksles data via almindelige netværk, e-mail, fildelingstjenester, USB-sticks, eksterne harddiske eller Instant Messenger. PC-malware kan godt gemme sig på en Mac, og selvom den ikke nødvendigvis skader computeren, kan brugeren, hvis ikke vedkommende er opmærksom på inficeringen, uforvarende komme til at sende det videre i netværket og dermed kompromittere sikkerheden på venners, families eller kollegers computere. Derudover kan Windows-baserede vira også fylde harddisksektorer op med junk-filer på en Mac og dermed sløve computeren.

KMAC 2011 tilbyder totalbeskyttelse imod alle former for trusler, inklusive vira, orme, trojanere, spyware, adware, bots og phishing. Desuden er brugerfladen designet i ægte og brugervenlig Mac-stil.

Andre nye og forbedrede funktioner omfatter bl.a.:

 • Malware-signaturgenkendelse. Beskytter ved hjælp af heuristisk fil-analyse mod vira, trojanere, orme og bots, der muligvis endnu ikke er registrerede.
 • Beskyttelse mod identitetstyveri og generende software såsom adware.
 • Kaspersky ”URL Advisor” informerer brugeren, når vedkommende er på vej ind på mistænkelige eller farlige websites. Er kompatibel med Safari, Mozilla Firefox og Google Chrome.
 • Beskyttelse mod brugerfejl, som kan lede til tab af data eller utilsigtet ændring af sikkerhedsindstillinger.
 • Lave systemkrav for optimal ydelse sikrer, at computerens funktionalitet ikke påvirkes.

  Systemkrav

  Kaspersky Anti-Virus til Mac er specielt designet til Mac OS med Intel processor og er kompatibelt med versionerne 10.5 og 10.6. Derudover kræves der 512 MB RAM og 270 MB fri harddiskplads.

  Pris og tilgængelighed

  KMAC 2011 er tilgængelig nu på www.kaspersky.dk og koster 299 kr.

  Test af Kaspersky Labs sikkerhedsprodukter:

  Hvis du som journalist har lyst til at teste et sikkerhedsprodukt fra Kaspersky Lab, kontakt venligst Stine Michaelsen på s.michaelsen@discus-communications.dk eller 33 38 43 09.

  Tjek Kasperskys “woodpecker-spil” ud på http://safexmas.kaspersky.eu/

  Om Kaspersky Lab

  Kaspersky Lab er blandt verdens førende inden for beskyttelse mod it-sikkerhedstrusler såsom vira, spyware, crimeware, hacking, phishing og spam. Kaspersky Labs produkter leverer overlegen beskyttelse qua høj sporingsrate samt markedets hurtigste responstid på it-angreb for slutbrugere, SMV’ere, store virksomheder og mobile enheder. Kaspersky Labs teknologi bliver også brugt verden over af førende it-sikkerhedsleverandører i forskellige produkter og services.

  Læs mere om Kaspersky Lab på www.kaspersky.com og www.kaspersky.dk. For de seneste nyheder om antivirus, anti-spyware, anti-spam og andre spørgsmål og trends inden for it-sikkerhed, besøg www.viruslist.com.

  For mere information om Kaspersky Lab, kontakt:

  Jakob Damgaard Lund
  Kommunikationsrådgiver for Kaspersky Lab
  Discus Communications
  Telefon: 33 38 43 07
  E-mail: j.lund@discus-communications.dk

  Pressemeddelelsen er udsendt på vegne af Kaspersky Lab af Discus Communications

  09.12.2010