IDC MarketScape: Kaspersky Lab je lídrem v podnikových řešeních v západní Evropě

09 IV 2013
Press Releases

Společnost Kaspersky Lab je podle nedávné zprávy „IDC MarketScape: Western Europe Enterprise Endpoint Security 2012 Vendor Analysis“ lídrem v oblasti podnikových bezpečnostních řešení. Podle IDC patří k nejsilnějším stránkám Kaspersky Lab silný důraz na ochranu koncových bodů, vysoce rozvinuté prvky řízení, nepřetržitá podpora všech typů koncových zařízení, vynikající organizace rychle reagující na malware, široká nabídka kontroly zařízení a šifrování a v neposlední řadě i flexibilní strategie tvorby cen.

„Kaspersky Lab nadále klade důraz na organický růst a inovace coby klíčový odlišovací prvek ve srovnání s ostatními poskytovateli bezpečnostních řešení a jejich akvizičními aktivitami. Nová platforma Kaspersky Endpoint Security for Business (KESB) dokládá, že tato společnost dovede vyvíjet nabídky, které řeší aktuální problémy a současně se zaměřují na obtíže z oblasti zdrojů, řízení a nákladů v této kategorii," uvádí zpráva IDC.*

„Trh B2B představuje pro Kaspersky Lab klíčovou oblast strategického růstu. V lednu 2013 jsme uvedli naši novou vlajkovou loď pro oblast B2B, podnikové řešení Kaspersky Endpoint Security for Business. To nabízí působivou kombinaci rozsáhlé ochrany dat, vysoké efektivity a snadné ovladatelnosti, spolu s naší klasickou antimalwarovou ochranou. Je pro nás skutečnou poctou, že nás tak uznávaná společnost jako IDC opět označila za „lídra“ – tentokrát mezi poskytovateli ochrany koncových bodů na západoevropských trzích,“ doplnil Alexandr Jerofeev, marketingový ředitel Kaspersky Lab.

Při sestavování přehledu klíčových aktérů na trhu podnikových zabezpečení koncových bodů rozděluje IDC jejich kroky do dvou hlavních kategorií ‒ schopnosti a strategie. První z nich se zaměřuje na schopnosti, které firma a její produkt nabízejí v danou chvíli. V této kategorii analytici IDC hodnotí nabídku prodejců a to, jak pomáhá realizovat zvolenou strategii na trhu. Kategorie zaměřující se na strategie se orientuje na vysoce strategická rozhodnutí a úvahy o nabídkách, zákaznických segmentech a marketingových plánech do budoucna (v horizontu příštích tří až pěti let). V této kategorii analytiky zajímá, nakolik jsou strategie prodejce v různých oblastech propojeny s požadavky spotřebitelů v daném časovém období.

* IDC MarketScape: Western European Enterprise Endpoint Security 2012 Vendor Analysis (doc #IS01V, březen 2013)

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.** Již 15 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení zákazníkům, malým a středním firmám i velkým podnikům. Aktuálně společnost působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

** Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2011“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide IT Security Products 2012-2016 Forecast and 2011 Vendor Shares – December 2011“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2011.

Pro další informace prosím kontaktujte:

Štěpán Kačena

Senior PR Consultant